torsdag 26 maj 2011

Key Lime Pie

När vi en gång är inne på det här med kondenserad mjölk och det var många som gillade receptet skall vi nu fortsätta. Den här pajen bakade jag på villan i helgen. 


Den är på långa vägar inte lika söt som Banoffee pajen, utan mera frisk och syrlig i smaken.
Så lika höga poäng får den nog inte, men den är god på ett helt annat vis. Men det krävs verkligen att man gillar Lime. 

Ta 200 g digestivekex och krossa sönder, blanda med 100g smält smör. Tryck ut i en kakform med löstagbar kant. Grädda i ugnen, 175℃ ca 10 minuter. Låt skalet svalna.

Riv skalet av 3 limefrukter och pressa sedan saften ur dem. Blanda ner med 4 äggulor och en burk kondenseradmjölk (400g). (man skall inte koka burken den här gången, bara att öppna och töm ur innehållet)
(vill man ha lite mildare smak kan man lämna bort skalet av limefrukterna och bara använda saften)

Häll smeten ovanpå pajskalet och grädda i ugnen, 125℃ ca 30 minuter, tills fyllningen stelnat något.
Låt svalna och förvara svalt. Garnera sedan innan servering med vispad grädde och limeskivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad