Det var egentligen igår vi skulle baka struvorna men äggen tog slut och vi fick nöja oss med muffinsen och toscakakan. Men nu är äggskåpet fyllt igen och idag har vi friterat struvor och i flera omgångar. Det är kanske inte de vackraste struvorna i stan, men oj så goda. Jag använde mig av det här receptet:
3 ägg
2,5 dl mjölk
0,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
en nypa salt
olja
florsocker
Blanda ägg, mjölk, socker, mjöl och salt. Rör till en slät smet. Häll blandningen i en spritspåse. Värm oljan i en kastrull och lägg i en konservburk, som du tagit bort lock och botten på. Tryck ut smeten kors och tvärs i burken. När degen har hårdnat, ta försiktigt bort burken och tryck ut nästa struva i burken. Fritera tills struvorna är gyllenbruna. Ta upp dem ur oljan och låt ligga på hushållspapper. Strö over florsocker innan servering.
Jens fick en egen mjölkfri variant, till dem använde jag det här receptet och använde soyamjölk istället för vanlig mjölk. Jag var tvungen att söka ett recept utan jäst eftersom jag inte hade så det räckte till två satser. Men jag gillade det utan jäst bättre, snabbare att tillaga också.