Bananmuffins (12st)
100 g smör
2 ägg
2dl socker
2tsk vaniljsocker
2tsk bakpulver
3msk kakao
2 dl vetemjöl
1 mosad banan
100 g hackad mörkchoklad
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser skilt, vänd sedan ner i äggsmeten. Blanda smör och banan, häll sedan ner i smeten och rör om. Klicka i hälften av smeten i muffinsformarna.
(använd helst muffinsplåt). Lägg i största delen av chokladen i formarna. Fördela resten av smeten ovanpå och toppa med den sista chokladen. Grädda i mitten av ugnen i 175°c, ca 20-25 minuter.
Garnera med vispgrädde, bananskivor och lite hackad choklad när muffinsarna svalnat.
(Ursprungsreceptet Banana skid muffins hittar ni här)
(Anna- det finns fortfarande muffins kvar, så du vet vad som väntar imorgon)