För länge sedan lärde min vän Ulle mig att koka den godaste korvsoppan enligt ett recept hon hade.
Den kokas inte allt för ofta i det här huset i.o.m. att den inte är det minsta mjölkfri så att alla kan äta den. Kanske just därför den är så god. Här om dagen blev det däremot av och jag påmindes igen om hur god den är så nu tror jag inte det tar så lång tid tills nästa gång igen.
Min version av Ulles Knackkorvsoppa
5-6 potatisar
2 morötter
1/2-1 purjolök
5-7 dl vatten
1 buljongtärning
1dl tomatpure/krossade tomater
400 g valfri korv
2 dl grädde
100-200 g philadephiaost
salt, peppar
(persilja)
Skala och tärna potatisarna och grönsakerna. Koka i ca 20minuter med buljong. Tillsätt tomatpuren, korven och grädden och koka upp. Ta kastrullen av plattan och rör ner osten. Koka eventuellt upp igen. Smaka av med salt och peppar. (Strö persilja över)
Mängden och måtten är inte så exakta, ta enligt eget tycke och smak. Huvudsaken är grädden och osten ;) Såg också att ursprungsreceptet innehåller 1 tsk curry, det skall jag testa nästa gång. Lycka till!
10 poäng för soppan, blev supergott! Tack för att du dela med dig av receptet :)
SvaraRaderaVad bra att det smakade. Vågade du prova dig på curryn?
RaderaHade tänkt prova men vi hade ingen curry hemma. Kanske nästa gång :)
Radera