Trött på alla julens bakverk, glöggpannacotta, pepparkakskladdkaka, dadelkakor och pepparkakscheesecake? Då kan jag tipsa om något gott till nyårskaffet, Nutellasemifreddo. Inte det minsta julig, passar vilken årstid som helst men jag tyckte den var alldeles perfekt med lite krispig, chokladig glass efter all julmat på julaftonen. Passar säkerligen nyårsmaten också.
Återigen ett recept från Jennys matblogg, Nutellasemifreddo varsågoda
Det här behöver du till nutellasemifreddo på 10 bitar :
2 färdiga marängbottnar ( finns att köpa bland tårtbottnarna på affären)
4 äggulor
4 äggvitor
2 msk socker
5 dl grädde
400 gram ljummen nutella
Gör denna fantastiska glasstårta så här:
Knäck äggen och separera äggulor i en skål och äggvitor i en. Vispa äggvitorna med 1 msk socker och vispa den till hårt skum. Vispa sedan äggulorna med en msk socker tills de blir fluffigt. Sist vispar du grädden, vispa den tills du kan bilda toppar med den. Ta fram en rundfor, med avtagbara kanter på cirka 25- 25 cm.
Lägg den första marängbotten där, krossa sedan den andra i en skål, vänd ihop äggvitor, äggula och grädde och blanda i hop med marängkrosset. Ringla ner den ljumna nutellan, går bra att värma i micron några sekunder. Fyll sedan upp formen med denna blandning. Blir någon smet över kan man göra portionsformar och frysa in. Ställ sedan in hela glasskakan i frysen i minst 5 timmar innan servering. Ta fram tjugominuter innan, så att den hinner tina lite.
Tack för receptet och inspirationen! :) Denna bjöd jag på till kaffet på Nyårsafton och alla gillade den. Den blev en ny favorit för mig och jag ska definitivt göra den flera gånger!
SvaraRaderaVarsågod, roligt att ni gillade!
Radera