lördag 27 september 2014

Lördagsgott

Blev tipsad om ett enkelt recept på goda dumlesnittar på Instagram här om kvällen. Det var jag givetvis tvungen att testa och visst hade Johanna rätt, @bakamedfrida ´s Sega Dumlesnitt är verkligen försvinnande goda. Som tur fanns det ännu några kvar idag för fotografering i dagsljuset. 
Fridas sega Dumlesnitt

150 gram smör, rumsvarmt
1,5 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
1,5 msk ljus sirap
3 3/4 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpuler
+Dumle

Gör så här:
Lägg ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper
Nyp ihop alla ingredienser utom dumlen till en smidig deg.
Rulla ut degen till två fingertjocka längder. Dela dumlekolarna på mitten och rada ut dem på rad ovanpå längderna och tryck sedan ner dem lite.
Kakdegen kommer att flyta ut ganska mycket i ugnen, så lägg dem inte för nära på plåten.
Grädda i mitten på ugnen ca 12 minuter.
Låt kakorna svalna en aning innan nu skär dem i snitt.  

Jag var så ivrig och slarvläste receptet och missade halvera dumlekolorna. Det gick ju bra det också och inverkade knappast negativ på smaken.

2 kommentarer:

  1. De ser extra smarriga ut med hela dumle, måste testa det nästa gång ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror det var ett helt okej misstag faktiskt ;)

      Radera

Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad