måndag 28 januari 2013

En liten utfärd till grannlandet i väst


Sedan Vasabåtarna börjat trafikera igen mellan Vasa och Umeå får man åka på dagskryssnig (torsdag, fredag eller lördag) för en rätt billig peng. Båten står i hamn ca 6 h så man har några timmar på sig att utforska Umeå. Vi tog tillfället i akt, bokade en biljett och prövade på. Vi tog bilen med så vi fick göra som vi själv ville. Nu blev väl resan inte riktigt som vi hade tänkt och jag nästan vågade lova i ett svagt ögonblick att jag ALDRIG skulle resa med barnen igen. Men snabbt glömmer man och visst är jag (nästan) redo att anta nya utmaningar och resmål.

Det största minuset och största orsaken till missödet var att vi inte fick någon hytt, varken på vägen till eller från Umeå. Hytterna var efter de senaste problemen inte granskade och godkända av myndigheterna och fick därav inte användas. Alla var trötta efter tidig väckning och vi skulle helst av allt velat bädda ner oss i varsin säng. Men nej, där fick vi sitta på varsin stol och göra det bästa av situationen. Barnen hittade i alla fall en lekkompis (som visade sig vara från Molpe och mamman var en bloggläsare (Hej Hej, hoppas ni hade en lyckad Umeå visit!)) och det var rätt intressant att hänga i fönstret och bara titta på isen. Nästan en timme försenade anlände vi sedan till Umeå.

Vi hann i alla fall med att besöka några affärer utanför Umeå. Att handla i matvaruaffärer i sverige är alltid roligt, fastän barnen inte uppförde sig som dom brukar och var nära på att bli lämnade i någon hylla. Att åka in till centrum och avverka klädaffärer med barnen ägnade vi inte en tanke åt. Men nöjda med matinköpen och Barnens hus var det dags att åka till båten igen.

Nu var det inte lika roligt längre, båten var utforskad, lekkompisen lämnade kvar i Umeå, det var mörkt ute, lekhörnan (en väska med legoklossar, en docka, lite papper, några pennor, en griffeltavla, ett plastbord och några pallar) var tråkig, målarboken fylld och alla tröttare än tröttast. Men vi fick på något konstigt vis de 5 timmarna (en timme mer än beräknad tid) att gå med att klättra i trappor, springa i hyttkorridorerna, rita, äta, klättra i trappor och springa lite till. Kl halv 12, en halv timme innan ankomst till Vasa somnade Saga äntligen i min famn.

Men bra mat fick vi på båten och sådär annars var det trevligt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad