måndag 18 augusti 2014

Lillebror 6 veckor

Veckorna springer som bekant iväg och i fredags blev lillebror sex veckor gammal. Vi börjar vid det här laget vara bekanta med varandra och det känns nästan som om han alltid funnits här med oss.
Han är en väldigt nöjd kille och har inte så stora krav på omvärlden ännu. Bara han får sin mat när han är hungrig är han nöjd, helst genast han signalerar om brist i matförrådet. Lever helt och hållet på mammas mjölk. Det går också bra att pumpa och äta ur flaska om det behövs, det har vi tränat på med pappa. Likaså tutten (nappen) börjar han komma underfund med efter lite övning och märkesbyten. Lite bubblig i magen ibland (om mamma ätit/druckit mycket mjölkprodukter) och får Cuplaton droppar om mamma kommer håg att ge. Somnar gör han när han är trött. Oberoende om det råkar befinna sig i en famn, på golvet, i sängen eller i vagnet. Finns ännu inte en dag som är lik en annan så några vanor och rutiner kan vi inte tala om. Nätterna har han i alla fall under kontroll och vaknar 2-3 ggr/natt för att äta, men somnar snabbt om igen och sover vidare. Har tagit rollen som trea och lillebror bra och har lärt sig att det är bara att hänga med i svängarna.
Ja förresten, trots alla era fina namnförslag är han fortfarande namnlös vår lilla bror. Men nu är dopdatumet fastslaget och kyrkan bokad, nedräkningen har börjat på allvar.

4 kommentarer:

 1. För oss tog det också en god stund före vi bestämde namn på vår lilla fröken. Vårt problem var att hon var prick lik sin storebror så alla namn blev "fel". Tillslut provade vi att kalla henne för det namn som var favoritnamn och efter någon dag blev det hennes namn. Bara som ett litet tips :)

  SvaraRadera
 2. "Problemet" här är att det inte finns något favoritnamn, inte för pappan i huset i alla fall ;)

  SvaraRadera
 3. Så gullig, så gullig! Får se om han blir mörkhårig, tycker han har så mörka ögon..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både Siri och Saga var mörka som bebisar också men "ljusnade upp" med åren ;)
   Men vem vet, kanske han lämnar lite mörkare. Nu ser han ut som mig när jag var liten.

   Radera

Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad