torsdag 21 augusti 2014

De halvfärdiga projekten

Jag måste vara en mästare på att lämna mina projekt halvfärdiga. En del blir givetvis färdiga, men en del lämnar åt sitt öde i någon korg eller låda. Idag städade jag i mina garnkorgar och hittade en halvfärdig halsduk, några virkade delar till bakelser som inte blivit ihopsydda, något som var tänkt att bli en virkad leksak och en nästan färdig virkad korg av mattväv. Jag har säkert lagt dem åt sidan när jag har hittat något roligare projekt. Nu just brinner jag av iver och skulle vilja och behöva göra 1000 saker. Mycket handarbete, men också tvätta fönster och hänga upp nya gardiner, pyssel till lekstugan, städa min garderob, sortera och flytta Sagas kläder, sy nya kuddfodral, ta itu med projeket vardagsrumsbord, städa upp i gästrummet som skall bli Sagas rum, sy nya mössor åt flickorna och sortera papper i kontoret. Jag vill så mycket men hinner så lite för tillfället. Samtidigt som jag har en bebis som jag mer än gärna sitter i soffan och myser med lite extra. Samtidigt som jag mer än gärna träffar vänner. Samtidigt som jag har en sexåring som skall föras och hämtas till förskolan varje dag, och trotsar till max där emellan. Samtidigt som jag har ett hus som kräver sitt och en familj som jämnt är hungrig och kylskåpet alltid tomt. Men jag hinner jag hinner, jag måste bara ta litet åt gången. För jag vet att det bara är en fas, jag har tydligen varit med om det förr eftersom mina projekt mitt i alltihopa lämnar åt sitt öde. Men nu skall jag smida medan järnet är varm, vem vet när det kallnar igen.

5 kommentarer:

 1. Åååh, så jag känner igen mig!! Ibland kan man få spunk då man vill så mycket men hinner med så lite, då alla vill ha sitt av en :) Men "imorgon är en annan dag".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst kan man bli frustrerad. Det är säkerligen ett rätt vanligt "problem" och många som känner igen sig, tyvärr.

   Radera
 2. Känns igen! Vuxeninstitutet kunde ha en kurs som heter "Halvfärdiga handarbeten", jag har material för flera terminer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det vore inte så dumt ;)

   Radera
 3. Känner också igen mig :)

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad