måndag 25 augusti 2014

Att vara nummer tre

Det är inte lätt att vara nummer tre i syskonskaran. Då vet liksom ens föräldrar hur de vill ha det och gör sitt bästa för att få det att fungera som de vill. Nu är det ju inte sagt att det fungerar som de vill alla gånger, men i alla fall är de något mycket säkrare och har lärt sig av sina misstag med åren. Det betyder att den här gången vill vi väldigt gärna att bebisen skall lära sig dricka ur tuttflaska och ta tutten. Siri gjorde varkendera medan Saga också fick lov att lära sig ta både flaska och tutt. Jag har vid några tillfällen nu pumpat ur mjölk för att övriga familjemedlemmar skall kunna mata och det har hittills gått bra. Tutten börjar så småningom också fastna så förhoppningsvis får vi ett tuttbarn till.
Att vara klädd i rosa pyjamas är också något man kan tvingas leva med som trea och lillebror till två flickor. Vi brukar då kalla honom Sara. Men vi har lovat att han slipper i alla fall klänningarna.

6 kommentarer:

 1. Bra tips på hu jag ska få Manda ti ta tutten ? Ha testa all som finns i vanlig mataffär. Ingen e bra, hon blir bare arg. Nån gång ha hon tutta men dom kan räknas på en hand:/ hon e fyra mån nu. Med vänlig hälsning, michaela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr har jag nog inte det. Vi försöker nog bara truga gång på gång. Mest förstås när han är lite trött eller hungrig. I vagnen går det också bra att testa ibland. Har du testat de med naturgummi också? De som smakar bäst här är de riktigt "gammeldags" tuttarna med naturgummi. De finns ju i silikon till mindre barn, men jag köpte direkt de av naturgummi fast det står från 6månader. Det var samma sak med Saga, hon gillade dem bäst också. Sedan när hon blev större spelade det inte så stor roll vilka man använde. Lycka till :D

   Radera
 2. Vänta bara, är man lillebror och dessutom bästis med sin storasyster och hennes kompis, blir det nog klänningar också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan jag tänka mig ;) Vi har nog hunnit testa både hårband och hårspännen redan också.

   Radera
 3. Jo den har jag också testat😜men vi får försöka öva vidare😄eller bara inse att kanske hon it vill ha helt enkelt, som sin syster!

  SvaraRadera
 4. Så är det, alla är olika så det kan hända att hon blir en tuttvägrare hon då också. Eller så får du testa doppa tutten i socker som de gjorde förr i världen ;)

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad