måndag 28 oktober 2013

Måndagsbastu

En måndag utan som helst måsten. Förutom det vanliga plocket och kokandet då. Starka vindar blåser genom byn idag och ingen var speciellt hugad på att stanna utomhus så länge. Istället har vi plockat och städat i bastun, jag har nämligen lovat Siri ett bastubad ikväll. De som känner oss eller har besökt oss och tittat in i vår bastu vet att vi inte är de flitigaste av bastubadare. Så jag kan lova er att man eldar inte igång bastun så där bara, det kräver en hel del plockande och röjade innan det blir av. Men ikväll är det dags, förhoppningsvis hittar en del av sakerna nya ställen och följande bastubad kanske inte är så långt borta. För visst är det skönt med bastubadande bara man kommer sig så lång, speciellt den här tiden på året och den som är på intågande.

Fredagsrosorna på bilden har inget som helst att göra med bastun, men jag tyckte de är lite vackrare att titta på än oredan på bastulavarna. 

6 kommentarer:

 1. Ja, visst är det skönt med bastu. I huset vi bor i nu finns bara en skruttig bastu i källaren och mina föräldrar renoverar sin, så det tar ett tag innan jag får bada bastu igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja absolut, bara man som sagt kommer så långt ;)

   Radera
 2. Åh att bada bastu e sköönt, avkopplande, varmt å trött blir man efter ;) Längtar tills våran blir klar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det förstår jag. Det bästa är nog att man känner sig så ren och varm.

   Radera
 3. Hos oss har det blivit en fredagstradition att gå i bastun den senaste tiden.. Varmt och skönt är det och ungarna gillar det, speciellt efteråt då vi har något gott kvällsmål att äta med tända ljus.

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad