lördag 26 oktober 2013

Fredagsmaten

Pulled Pork gjorde oss verkligen inte besvikna igår och du milde vilken kalasmåltid det blev fredagkvällen till ära. Det var så gott och man ville aldrig att det skulle ta slut eller bli mätt. Pulled Pork kräver mycket tid, men absolut inget arbete. Det finns otaliga recept på nätet, men jag valde bland de enklaste och följde det här. 

1-11/2 kg griskött. kassler/grisnacke. Jag köpte ytterfile och det gick också bra
salt
peppar
paprikapulver
2 gula lökar
1/2-1 vitlök
1 flaska bbq-sås á ca 250ml (HP-original)
Värm ugnen till 125 grader. Gnid in kryddorna i köttet och lägg köttbiten i en ugnssäkerform (med lock). Hacka lökarna och lägg runt omkring köttet i formen. Häll över bbq-sås så det täcker köttet och lökarna. Lägg locket på formen och in i nedre delen av ugnen. Låt sedan stå i 4-5 timmar tills köttet är riktigt mört. Lyft köttbiten ur formen och dra sönder köttet med en gaffel. Är det riktigt mört faller det nästan sönder av sig själv. Lägg sedan köttet i en form och rör ner valfri mängd av såsen som är kvar i ugnsformen. Klart att serveras.


Vi gjorde egna hamburgare som vi fyllde med köttet och grönsaker och åt tillsammans med pommesfrites, lökringar, egen gjord Coleslaw och guacamole. Som tur lämnade en hel del mat kvar så efter en hel dag på vift idag fick vi avnjuta samma mat en gång till när vi kom hem ikväll. 

8 kommentarer:

 1. Mums de där måst jag prov, som har en halv gris i frysen :) Så jag får åtgång ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag du skall göra, verkligen gott!

   Radera
 2. Gris är något vi sällan äter men detta recept ska jag ge en chans. Tack för inspirationen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det borde du göra. Lycka till!

   Radera
 3. Copy-paste :) lät och såg gott ut, och även vi har en halv gris i frysen..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Perfekt! Lycka till med kokande :D

   Radera

Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad