tisdag 15 oktober 2013

Hipp Hipp Hurra


Den 13 oktober, alltså i söndags var det exakt 5 år sedan jag skrev mitt första blogginlägg. Sedan dess har jag publicerat 2300 inlägg och ni har lämnat 4449 kommentarer och hälsningar (inklusive mina svar)

Under bloggens fem levnadsår har den visats 994 654 gånger i 79 olika länder.

Största delen av besökarna kommer givetvis från Finland, sedan följer Sverige, Norge, Danmark, Åland, USA och Belgien.

Största delen av de finländska läsarna kommer från Vasa, Närpes, Helsingfors, Jakobstad eller Kristinestad. De flesta svenska läsarna hittar man i Västerbotten, Stockholm, Kalmar och Skåne.

Jätte många hittar hit via google, och det vanligaste sökordet är MammaJezzica och det i alla möjliga varianter och med olika stavningar. Men man har också hittat hit genom att söka Kreivi-talo, Harf, mattor med stjärnor, lekstuga, familjestugan, hjälpkök, lavabröd och närpesdialekt.

Jag är så tacksam och glad att jag oftast haft energi och ork att skriva några rader i denna blogg. Det finns inget roligare än att bläddra bakåt i arkivet och läsa vad vi haft för oss för ett par år sedan. För att inte tala om åsikter och synpunkter, tur att man får och kan ändra åsikt 2013. Både skrivandet och fotograferandet har ändrats massor sedan jag började för fem år sedan och jag vill påstå att det har ändrats till det bättre. Men jag vågar och vill aldrig tänka på hur mycket tid jag har lagt ner på den här sidan på fem år. Jag tänker istället på hur mycket det gett och ger.
Jag hoppas och tror att jag hittar energi och ork att fortsätta en tid till att dokumentera vår vardag. Fast ni inte alltid gör så mycket väsen av er där på andra sidan skärmen vet jag att ni alltid finns där, om inte annat så via statistiken. Alla hälsningar och kommentarer ni lämnar både på bloggen och i vanliga livet när vi träffas är guld värda. Det är roligt att ni uppskattar det jag skriver och att ni gillar min blogg och allt runtomkring. Kanske inspireras ni lite ibland eller får ett och annat tips eller en ide.Så länge alla är nöjda och glada fortsätter vi i samma stil. TACK för de här fem åren!

Finns det föresten några här som hängt med till och från under alla mina bloggår?

20 kommentarer:

 1. Nå jaaaag:) /milla Så grattis fem åringen, hoppas den trotsar mindre än våra andra fem åringar;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så trevligt, dig kan jag lita på ;) Tack tack, jodå det är ganska lite krångel med den här femåringen för tillfället.

   Radera
 2. Jag finns här, men sorry, är dålig på att kommentera. Uppskattar speciellt alla recept :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen inte meningen att man MÅSTE kommentera, men det är alltid trevligare med lite kommunikation. Ditt namn har jag nog sett både en och annan gång i kommentarsfältet, Tack! Fler recept lär det säkert bli :D

   Radera
 3. Nå jag schenn å :) Gillar dina vardagliga inlägg, recept...jaa allt :) Ibland kommenterar jag å ibland ork man int fast man sko vill ;) Ha de gott! Hoppas vi ses snart! Johanna (håret e fortfarande långt) :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevligt trevligt! Det är bara att höra av dig och så bokar vi in en dejt :)

   Radera
 4. roligt! :) Att blogga ger ju så mycket egentligen, bara det där att få bläddra i arkivet och se vad man gjort. Jag började följa din blogg bara för ett tag sen, men tycker den är riktigt trevlig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst gör det. Varmt välkommen!

   Radera
 5. Jo jag har oxå följt din blogg men ja är urusel på att kommentera, kan hända att det är typ första gången nu ;) och jag kan nästan lova att det kommer att ta länge till nästa kommentar igen för jag är ingen "skrivare"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, du är absolut inte ensam. Men jag vet ju i alla fall att du hänger här :D

   Radera
 6. Grattis!
  En fammo här, som 'mårar o je in' :)
  Firade själv fem år för ett par veckor sedan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack och grattis själv!

   Radera
 7. Här är också en trogen följare! Jag har hängt med ända från början, ända från berusad.org-tiden ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj hjälp, det hade jag glömt bort. Det fanns ju en sån tid också ;)

   Radera
 8. Å jag kikar in med jämna mellanrum! Roligt att få följa med i allt det som händer o sker:) Grattis till din fina blogg!

  SvaraRadera
 9. Grattis! Här är också en momma som tittar in! För någon dag sedan sökte Alva 5 år, och jag vinterstövlar på nätet och i samma veva såg jag ditt tips om Sorel. Det blev så att vi klickade hem ett par, så nu får hon vänta på paket : ) Tack för det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra, hoppas ni blir nöjda med ert val!

   Radera
 10. Nå jag förstås! :) MN

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nå vissa e ganska självskrivna ;) Det känns bra att ha dig här!

   Radera

Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad