söndag 7 december 2014

DIY dörrkrans

Det är väl inte kanske riktigt så här man önskar att entrén till huset skall se ut i början på december. Grått, regnigt och konstant smutsigt. Spår som leder från sandlådan till dörren, geggiga handskar som lämnat spår på foderlister och lera rinner längs dörren. Lite minusgrader skulle verkligen inte skada. Eller så får vi börja fundera på att skaffa en högstryckstvätt enkom för att tvätta barn och fasader med.
För att lite piffa upp eländet och göra något fint till julen fixade jag en vintrig dörrkrans. Det blev ingen traditionell granriskrans köpt på julöppningen i år. Istället gav Pinterest mig inspiration att göra en krans av kottar.
Plockade en påse med kottar av olika träd och i olika storlek. Lät dem torka några dagar. Gjorde en stomme av järntråd som jag lindade lite björkris runt för att ha något att fästa kottarna i. Sedan gick jag löst med limpistolen och limmade och limmade och limmade lite till. Plockade och radade på måfå, kan vara bra att ha många kottar att välja mellan. När allt torkat (och jag slutligen bestämt mig över hur fortsättningen skulle bli) tog jag vit sprayfärg och målade försiktigt lite över hela kransen. Knöt en rosett som jag fäste med järntråd, likaså godjul skylten. En liten spik och en järntråd som jag knöt runt stommen håller kransen på plats. Efter julen är det bara att ta bort skylten så får den hänga kvar som vinterdekoration.

6 kommentarer:

 1. Väldigt snyggt :)

  SvaraRadera
 2. En fin krans du gjort! Men jag bara inte fattar hur du kan knyta en sån vacker rosett? Symmetrisk och åt rätt håll och hela köret. Mina rosetter blir bara ojämna, vindiga och fula.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Jag hittade faktiskt en riktigt bra instruktion på Pinterest här om dagen hur man skall gå till väga för att få till den perfekta rosetten. Mina brukar nog inte vara så symmetriska heller men förhoppningsvis blir det ändring på det nu.

   Radera
 3. Svar
  1. Tack tack, är väldigt nöjd själv med resultatet också :)

   Radera

Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad