torsdag 4 december 2014

5 månader

Ibland får jag lov att nypa mig i armen för att kolla att det är på riktigt, vi har en son, en lillebror, vi har världens finaste Signar som blir 5 månader idag. Samtidigt som det känns som om han alltid funnits med oss, varit en del av vår familj hela tiden.

Igår var det vägning och mätning på rådgivningen och vaccinering. Måtten vid det här laget var 9850 g och 71cm. 150 gram kvar så når vi tvåsiffriga kilogram. Vaccinationen gick bra, inget pip och gnäll den här gången. Jag hade nämligen förberett mig på det värsta iom förra gången efter vaccination slutade kvällen med skrikkalas och allmänt missnöjd kille. Betydligt redigare karl den här gången.

Lever fortsättningsvis endast på bröstmjölk, lär också få göra det en månad till om inget förändras. Ingen julmat ännu i år för den här gossen alltså.

Sover gott, vissa nätter bättre, vissa sämre. En bra natt betyder natt kl 20-21, en tankning vid 5-6 och väckning 8-9. En sämre betyder natt 20-21, tankning runt 00-1, 3-4, 5-6 och väckning 7-8. Som tur är det mer av de bättre och jag klagar inte det minsta på våra sömntimmar eller sovandet överhuvudtaget.

Börjar bli rörligare och numera kan man inte vara säker på att han lämnar där man lägger honom. Rullar runt från både rygg- och magläge och förflyttar sig litet på det sättet. Nöjd, glad och söt.

4 kommentarer:

 1. Så fin och vad han växer, du har säkert mycket mat och det är ju super.
  Ulrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, här snackar vi bröstgrädde ;) och det är jag tacksam över.

   Radera
 2. Va söt han är. Verkar som vår lillebror växer i samma takt som er. Var på 4mån. kontroll i onsdags och då vägde han 7850g o. 67 cm men han var lite mindre än er när han föddes 3560g o 50cm. Så jag tänker nog enbart amma en eller två månader till :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt, det är bra att de växer de små liven. Också tacksamt när amningen fungerar när man faktiskt vill amma.

   Radera

Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad