onsdag 31 december 2014

Året som gick, del 1

Sista dagen på året och imorgon skriver vi 2015 i kalendern. Jag har blickat bakåt lite i arkivet och funderat över året som gick. 2014 var året då vi blev en fempersonersfamilj, året präglades till största delen av graviditet och lillebror. Men visst har vi hunnit med en massa annat trevligt också. En liten tillbakablick, en favoritbild för varje månad

Januari
Året började på bästa sätt, möhippskryssning för den blivande bruden. Jag fick en massa nya bekantskaper och samtidigt lite välbehövlig morsvila. I mitten på månaden kom (äntligen) snön och kylan. Passligt till det stundande vinterbröllopet som gick av stapeln i Helsingfors. En av de finaste dagarna när lillasyster fick sin Benjamin.
Foto: Andreas Karlsson

Februari
Vi var tvungna att ta farväl av Jens morfar och inledde februari med begravning. Saga fyllde 3 år och bjöd in till kalas. Stora fröken som också nu fått börja dagklubben med Siri. Siri tappade sina framtänder och lämnade en lapp till tandfen om önskemål om papperspengar under huvudkudden. Vi jobbade turvis och pusslade ihop vardagen. Tulpaner på bordet.

Mars
Mars är vår kalasmånad och kalaserna avlöste varandra. Den här gången blev det också överraskningsfest för 50-åringen. Siri fyllde 6 år och jag 30 någonting. Snön var ett minne blott och vi lärde oss att söka cachar i närheten med moster Ulla. Utövade sedan vår nya hobby i både när och fjärran. I slutet på månaden släppte vi familjenyheten på bloggen, vi skulle bli fem.

April
Påsk och färglada häxor. Saga cyklade som aldrig förr på sin Puky, Siri tog hål i öronen , jag gick med stödstrumpor och var ganska gravid och Jens han blev morbror.

Maj
Händelsernas månad, möhippor varvat med begravning och sverige besök. Trädgårdsarbete och husmorssysslor för mammaledig mor. Godissug som aldrig förr och längtan om en ogravid tränad snygg kropp. Utfärder, morsdag, vikingamiddag, klubbenavslutning, 90-årskalas och sommarvärme.

Juni
Bröllopsmånad och två fina bröllop fick vi vara med på. Det var lite spännande om jag skulle kunna stå som fina Marias brudfrämma höggravid i mitten på månaden. Men visst gick det vägen, utan problem och bebis hölls på insidan. I övrigt firade vi midsommar och började förbereda oss på att bli trebarnsföräldrar.

Juli
Så kom han då äntligen vår älskade son, tre dagar innan beräknat leveransdatum och det vankades Tomatkarneval i stan. I samma veva kom också värmeböljan och den kom för att stanna hela juli månad. Jens och Siri begav sig till Sverige för att vara med på lillkusines dop, jag fick mjölkstockning. Vi hade släkt och vänner på besök och njöt av sommaren och värmen. Lärde känna det lilla livet som gick under namnet lillebror.

fortsättning följer...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad