fredag 2 januari 2015

Året som gick, del 2

Augusti
Värmeböljan den fortsatte och barnen var mesta dels utan kläder. Lillebror hann aldrig använda stl 56, för när det blev svalare väder i mitten på månaden hade han växt till sig rejält och drog på 62:ans kläder istället. Siri började förskolan, Saga lärde sig cykla utan stödhjul och Jens gick och fyllde 35. 

September
Slut på sovmorgnar och lata förmiddagar. Jag började se fram emot helgerna på ett helt annat sätt sedan Siri behövde föras till skolan varje dag. Upp och iväg med hela klanen och det var en evig kamp mot klockan varje morgon.
Hösten började göra sig påmind och jag fick plötsligt tillbaka all lust och iver att baka och pyssla. Vi återupptog våra utfärder och lillebror uppförde sig exemplariskt.
Lillebror fick namnet Signar och dopet hölls i kyrkan med släkt och vänner.

Oktober
Signar han växer så det knakar, 3månader och 8 kg tung på 66cm. Han är den snällaste lillebrodern man kan tänka sig och systrarna är duktiga på att sköta, framför allt Siri. Oktober blev en typisk "hemmamammamånad" Pyssel och bakning varvat med lekdejter med kompisar. En av månadens höjdpunkter var utan tvivel helgen när Trulle fick följa med Siri hem från förskolan. Veckan efteråt påstod hon att det inte var någon vits att gå i förskolan längre för nu var väntan över och det roliga förbi. Den andra höjdpunkten var när barnens farfar med familj kom på besök.

November
Den första snön föll i början på månaden, till barnens stora besvikelse var den inte långlivad. Istället fick vi uppleva många soliga fina novembnerdagar. Vi firade farsdag, tyckte synd om Siri vars atopiska exem var värre än någonsin och hurrade för Signars som svängde från rygg till mage och fick sina två första tänder. 
Vardagsrumsbordet som jag fixat tillsammans med pappa blev äntligen klart och fick flytta hem. Vi fortsatte snickrandet och tillverkade en julgran när vi hade ångan uppe. I slutet på månaden startade julpysslandet på allvar och det var stämningsfull julöppning i centrum

December
Den egentillverkade julgranen fylldes med paket och kuvert, nedräkningen till julen startade. Det var ivriga barn som skyndade ner varje morgon för att öppna dagens "lucka". Kuverten med aktiviteter visade sig vara det mest spännande och roliga. Julkalendern på svt var också en hit och följdes med varje dag, ibland t.om flera gånger per dag.
Julförberedelser, lucia och julfesterna avlöste varandra. Jag fick plötsligt för mig att vända upp och ner på hela övervåningen, i hopp om ny rumsfördelning och ommöblering Saga fick äntligen ett eget rum och det var hon mer än stolt över. Signar tröttnade på att liga still och började dra sig fram.
Siri fick jullov och jag prisade ledigheten. Barnens faster med familj kom hem från sverige och vi var mer än någonsin redo att fira jul traditionsenligt med hela tjocka släkten i dagarna tre.

Tack för allt 2014, nu ser jag med spänning fram emot 2015 och vad det har att erbjuda. Ett år med några frågetecken. Men jag tar en dag i taget och njuter av nuet, det mesta brukar ordna sig. Så länge vi alla får vara friska och lyckliga blir det bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad