tisdag 20 januari 2015

Älskade pärlor

När det kommer till pyssel är vi väldigt ombytliga och varierar materialen rätt mycket. Googlar, surfar och pinnar jämt och ständigt ny inspiration och nya idee´r. Men en av våra gemensamma favoriter som hänger med år ut och år in är nabbi/hama/indianpärlorna. Det finns alltid hemma hos oss och de har varit Siris favorit i många år. Nu som då kommer burkarna och plattorna fram och nya alster skapas. Saga har också fattat tycke och sitter stundvis rätt länge hon också, som annars inte äger samma tålamod som sin syster. Eftersom allting är roligare med sällskap har nog jag också suttit timtals bredvid och plockat pärlor. De här alstren är de senaste i raden.
Till julklapp åt släkten hade vi pimpat fotoramar till Siris skolkort. Vi gjorde bokstäver (siri), rosetter  (som den gröna på bilden) och limmade fast på ramen. Tyvärr hittar jag inga kort på dem, men det blev riktigt lyckat och uppskattade julklappar.
Ödlor. Instruktioner på dem hittar ni här hos Craftandcreativity
På Instagram hos @Kreativa Karin s  hittade vi en söt variant av de danska designaporna.

Sedan bläddrade jag bakåt i arkivet och sökte fram lite annat roligt vi gjort av de älskade pärlorna. 
Men ännu finns många många ideér och pärlor kvar. 

2 kommentarer:

 1. Var har du hitta bokstäverna?? Det var ju fiffig uppfinning. Här pärlar vi ofta ofta så bra sysselsättning. Jag får nog tacka igen för din inspirerande blogg både pyssel och bakning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Siri fick dem till födelsedagspresent av sin mormor. Men jag såg att både bokstäver och siffror fanns till salu på leluhuone.fi
   Tack tack, roligt att det gillas och inspirerar

   Radera

Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad