torsdag 13 december 2012

Julgransbekymmer

Kollage av bilder härifrån
Jag har helt och hållet förträngt att vi inte hade någon julgran förra julen, tills jag just bläddrade bakåt i bloggen och upplevde december 2011 igen. Vi var dels utan julgran för att Sagas skull, hög rivningsrisk för 10 månaders nyfiken baby, men till största delen för Jens och hans allergiers skull. Jag som sagt att det aldrig kommer att komma en plastgran in i mitt hem (inte så länge pappa hämtar hem en riktig gran från skogen åt mig i alla fall) Men vill jag ha någon gran i år och i framtiden ser det ut som att jag kommer att få ändra mig, vare sig jag vill eller inte. Jag är ju nog ändå så pass schysst att jag vill skona Jens från förkylningar och nysattacker hela julen. 
Men nu till den stora frågan. Vad skall vi köpa för gran? Och varifrån? Hur mycket måste man betala för en plastgran för att den skall se okej ut? Finns det granar med monteringssätt vi absolut skall undvika? Finns det fina granar till fina priser ni kan rekommendera och finns det fula granar till hutlösa priser vi inte skall köpa? Ge mig era bästa plastgrans tips, jag är nybörjare och totalt okunnig inom området.

11 kommentarer:

 1. Den här från Stockmann tycker jag ser ganska äkta ut...
  https://stockmann.com/p/fi/Triumph-Tree-Tekokuusi-200-cm/150822?itemId=150823

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen...det är bara frågan hur mycket man skall spendera på en julgran. Men pris och kvalitet brukar ju oftast hänga ihop så kanske man satsat lite och får en prima gran :D

   Radera
 2. Vi köpte vår från Rosenback ifjol. Cocoplast tror jag den är av, kostade under 100 euro och ser ut som en "riktig" gran med "riktiga" barr.
  De andra, billiga plastgranarna som säljs barrar och ser nog verkligt oäkta ut, vi har haft en sån förut men ifjol räckte det och vi skaffade en ny som vi var riktigt nöjda med!
  Lycka till med granköpet!
  /Michaela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är lite det jag misstänker. Kanske man borde satsa ordentligt när man en gång köper.

   Radera
 3. Vi köpte vår gran 2008 på clas ohlosson och den ser faktist bra ut! och den tror jag kostade kring 40,- men vad dom har för granar nu och om dom ser bra ut det vet jag inte..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg att de hade för 49,90 nu, såg helt ok ut. Jag borde ge mig ut på granjakt och titta på lite olika alternativ "på riktigt" och inte bara på nätet.

   Radera
 4. Finns fina vita granar på HH;hela familjens varuhus,CONCOUR kostar 29--->50 beroende på höjden,enkla att montera
  Hälsn Sussi W

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är lite sugen på en vit gran, men tror nog att det blir en grön som ser så äkta ut som möjligt. Men tack för tipset.

   Radera
 5. Jag har sakt att jag aldrig skall ha en plast gran men är nu helt nöjd med vår från HH, minns inte höjd och pris men jag kan kolla och skicka bilder om du är intresserad.
  //cissi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skall kolla utbudet på HH...tack!

   Radera
 6. Hur skulle det vara att ha en tall till julgran ifall han inte är allergist mot det, jag såg en jultall en gång och den såg riktigt bra ut och doftade gott :)

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad