tisdag 5 juni 2012

På sjukhuset

Med 33 prickar på Siris armar inväntar vi resultatet. Det ser farligt rött ut och det är nog inte bara pollen hon reagerar på. Barnläkaren nästa och antagligen en bunt med recept. Sedan har vi blivit lovade kaffe i Singsby där Saga befinner sig som bäst.

8 kommentarer:

  1. Man har ofta sk korsallergi i samband med pollenallergi..Min äldsta son till exempel är förutom mot björk och alpollen allergisk mot nötter, äppel och curry. för att nu nämna några.. Såna kombinationer brukar vara vanliga!!
    Hur som helst är det bra att FÅ VETA! Gör livet lättare, och så kan man medicinera rätt, samt udvika såt som är fel

    SvaraRadera
    Svar
    1. ..Å så ursäktar jag alla stavfel ;) Så går det är man har bråttom å inte trycker ner alla tangenter ordentligt

      Radera
    2. Jo de berättade om det på sjukhuset. Hasselnöt är antagligen en korsallergi. Vi har inte märkt att hon reagerat på hasselnötter, och det är inte sagt att hon behöver göra det heller. Men man kan ju vara uppmärtksam.
      Jag visst, det är så skönt att ha det på klart nu. Behöver vi inte grubbla på det här mera. Tack och lov!

      Radera
  2. Jag håller med föregående skrivare! Jag reagerar på pollen (i år något hemskt) men också på äpple,nötter, curry,paprika och päron. Bra att ni får hjälp, barnläkarna i Vasa e duktiga speciellt barnpoli på vcs :) /Linda G

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra att veta. De berättade också om det på sjukhuset, vi får vara uppmärksam ifall det är något mer som "ploppar" upp med tiden. Vi har gått med Siri till Mehiläinen ända sedan hon var liten. Snabbt och smidigt och jätteduktiga läkare. Barnpoli har jag ingen erfarenhet av men säkerligen är de duktiga också.

      Radera
  3. Bra att ni äntligen får veta vad hon är allergisk mot så ni kan medicinera rätt samt undvika olika ämnen. Pollen är ju dock lite svårt att komma från, tyvärr. :) Kan bara hoppas att nästa vår inte är lika illa som denna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vi kan inte annat än hålla tummarna. Hur som helst borde det bli lättare eftersom vi vet vad hon reagerar på nu och vi vet vilken medicin hon behöver.

      Radera
  4. Ser bekant ut, både lekrummet och prickarna :) Vår M har ju också allergier så vi har gått samma bana. Men med resultaten i hand och de rätta medicinerna går det nästan att leva normalt :) Heja Siri - hoppas hon får må bättre nu!

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad