torsdag 26 januari 2012

Nu kan det bara bli bättre


Situationen blev ohållbar. Siri hostade konstant var 30:e sekund och Saga hängde i mina byxben och var grinig. Hon(Saga) hamnade upp i säng, somnade bums, vilade 30 minuter och blev som ny. Jag ringde Hälsocentralen som faxade recept på hostmedicin åt Siri till apoteket. En timme senare, mätta i våra magar packade vi ihop oss, for till apoteket, svängde in via brödfabriken, hem igen för att lägga Saga i vagnen, Siri somnade på soffan, koka kaffe, läsa tidningen, njuta av årets första (men absolut inte sista fastlagsbulle) och andas uuuut. Jag kände sakta sakta att mina nerver föll på plats igen och det glada humöret kom tillbaka.


12 kommentarer:

 1. Hoppas det hjälper med hostmedicin.
  Kryapåerkram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog hjälpte det lite, men hostan är nog eländig ännu. Hon somnade just till natten, så jag tror man gör klokast i att gå och sova själv också. Misstänker natten kommer att bli lite hackig.
   Hur e det med er? Börjar det ge med sig för er del?

   Radera
 2. ...e det månne kikhosta hon fått?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag verkligen inte.
   Är man inte vaccinerad mot det förresten?

   Radera
  2. Jo det är hon nog om hon följt programmet men kikhosteepidemier brukar bryta ut med några års mellanrum och det drabbar såväl vaccinerade som ovaccinerade...

   Radera
  3. ...men inte är det ngt farligt fast det sku vara det...en väldigt besvärlig hosta förstås men sällan något annat bekymmer. Krya på er i alla fall! (och tänk på att speciellt om det är en slemmig hosta borde hon inte ta hostmedicin. Slemmet ska upp ur lungorna och hostmedicinen dämpar bara själva hostandet så mot själva slemmet hjälper det inte alls, förvärrar egentligen bara. Men ifall hon har det riktigt jobbigt på natten och inte får sova kanske det går att ge lite om du tycker det hjälper. Hos oss gurglar vi däremot i vatten med carmolisdroppar i, det är effektivt om man inte får sova pga hosta)

   Radera
  4. Okej, men varför vaccineras man mot det då om det ändå drabbar likväl vaccinerade som ovaccinerade?
   Hostan är nog rätt slemmig, men jag har nog gett medicinen i alla fall. Hon behöver nu inte hosta var 30:e sekund utan kanske var annan minut ;)
   Tack för tipset med carmiolis, det borde testas.

   Radera
 3. Tack tack tack, nu har även jag det! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prima! Nu är det mycket enklare OCH roligare att svara på kommentarer!

   Radera
 4. Vad var det för hostmedicin du fått? Vi är nu i exakt samma situation här. Kämpa på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi fick Ephedrin. Vi har haft det förr och jag tycker det är bra. Gott tycks det smaka eftersom hon frågar efter hosmedicin och vill ha oftare än ordinerat

   Radera
  2. Tack! Jag ska se om vi behöver gå efter det också!

   Radera

Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad