tisdag 1 december 2015

Julkalenderhysteri

Ingen har kunnat undgå att idag är det första december och den första luckan i kalendrarna. Det har kryllat av kalendrar överallt idag, det är träningskalendrar, chokladkalendrar och paketkalendrat. Det är receptkalendrar, ordspråkskalendrar och gamla hederliga papperskalendrar. Det är aktivitetskalendrar, pysselkalendrar och bloggkalendrar. För att inte nämna alla dessa tävlingskalendrar som fyller facebook och instagram.
Här i huset har vi (ja mest kanske barnen) i år varsin gammal hederlig papperskalender och varsin chokladkalender. Jag var länge på g med en likadan kalender som i fjol men det lämnade bara i planeringsstadiet. Kan också delvis skylla lite på Signar, för när granen som pappa och jag tillverkade ifjol bars in och ställdes på sin plats gick det inte mer än några timmar innan granen låg längs med marken. Den åkte ut i garaget igen och vi hoppas på bättre lycka nästa år. 
Aktivitetskuverten var de som var överlägset populärast, även om det inte innebar några stora utflyktsmål eller ovanliga tidsfördriv. Pepparkaksbak, simhallsbesök, spelkväll, julgodistillverkning m.m var långt mycket roligare än att öppna paket. Så blir det annat än en gammal hederlig papperskalender nästa år lär det bli mera aktivitetskuvrert.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad