onsdag 9 december 2015

Godaste julgodiset

Ifjol hittade jag ett nytt favoritgodis till jul och det blev lite oväntat mandlar. Choklad i olika varianter och smaker brukar höra till topplistan men mandlarna gick raskt förbi. I söndags hos mamma tillverkade jag en sats och fyllde Jeanettes födelsedagsburk och mamma fick rester. Så jag själv är fortfarnade utan, men så snabbt till fälle ges och mandlarna hittar hem blir det en ny sats julmandlar.
4 äggvitor
2 tsk vaniljsocker 
400 gram mandlar (med skal)
1,5 dl strösocker
1,5 dl rörsocker
7 tsk kanel

Vispa äggvitorna till skum. Blanda ner resten av ingredienserna i äggskummet och blanda ihop. Bred ut massan på en pappersbeklädd plåt. Grädda ca 45 minuter i 120 grader. Håll koll på mandlarna och rör om några gånger under tiden så de inte bränns på plåten. Låt svalna något och plocka sedan mandlarna och förvara dem i en lufttät burk. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad