tisdag 9 februari 2016

En helg i huvudstaden

Det tar tydligen på krafterna att vara på resande fot ett par dagar eftersom jag somnat tillsammans med barnen två kvällar på raken. Nu borde väl sömntimmarna vara insovda och efter två "lediga" dagar börjar vi vår arbets/dagisvecka imorgon. Men lite om Helsingfors först innan det blir en riktigt gammal historia.
Flickorna fick alltså en weekend tillsammmans med moster och Bene i julklapp av dem och jag fick den äran att följa med. Moster och Bene tog emot oss i Böle på tågstationen och vi gick och åt lite mat innan det var dags för huvudmålet för resan, Disney on Ice.
Hartwall arenan fylldes till längden och bredden med barn i alla åldrar, och mer och mindre taggade föräldrar. Siri som haft den äran att besöka arenan förr låtsades vara lite van, Saga däremot var mera uppspelt och ögonblicket när lamporna släcktes, musiken började spela, isen gnistra, lamporna blinka och de första skridskoåkarna gjorde entré vore önskade jag hade fastnat på film. Magiska minuter.
Disneyfigurena och numren avlöste varandra i två akter och vi fick se och lyssna till delar ur bl.a lejonkungen, den lilla sjöjungfrun, Peter Pan och Kapten Krok.
Givetvis var det Frost med Anna och Elsa som var bäst. Både Saga och Siri hann fråga mer än två gånger under showens lopp, NÄR kommer Anna och Elsa?
En två timmar lång show som var riktigt sevärd. Ett 30-tal duktiga skrinnare, fantastiska kostymer och snygg rekvisita. Skulle det bara ha varit på svenska hade det varit fullpoäng. Eftersom det var en hel del snack också gick det mesta flickorna förbi. Men vi får väl helt enkelt lov att lära oss de finska versionerna till en annan gång, för jag ganska så säker på att det kommer bli mera Disney on Ice för vår del. 
Efter showen skyndade vi oss till hotellet och passade på att åka spårvagn som minstingarna aldrig gjort förr. Passligt nog var det kvällen till ära dags för den första deltävlingen i årets melodifestival. Moster och Bene hade laddat upp med godsaker på hotellet och mellomyset kunde börja.
Hotellivet är inget illa liv där man får både äta chips och hoppa i sängarna. Sedan somnade flickorna ganska utmattade efter dagens alla nya intryck och upplevelser. 
Nu hade man nästan hoppats på en god natts sömn och lite sovmorgon efter sen läggning. Men vi var helt tydligen inte ute för att sova och redan innan kl slagit sju var flickorna redo att ta sig an Helsingfors. Det är ju heller inte varje dag de kan smyga över till moster och Bene och krypa upp i deras säng och väcka dem.
Vi startade dagen med ett dopp i hotellets pool och bastu innan det var dags att inta hotellfrukosten. Vi checkade ut från hotellet och begav oss till centrum för att hinna med lite shopping. Kanske inte det roligaste enligt flickorna men både Kampen- och Forumköpcentrum har bra med rulltrappor och det roade dem en lång stund. Lite fika i magen emellan så gick det riktigt bra. Klockan går som bekant fort när man har roligt och det blev dags att ta tåget till Seinäjoki igen och avsluta resan.
Vi tackar moster och Bene för ett fantastiskt roligt veckoslut och jag tror nästan att vi skall sätta in en önskan om liknande julklapp det här året. Upplevelser och minnen är det bästa och det här kommer inte flickorna att glömma i första taget. Tack!

1 kommentar:

  1. Tack själv för ert besök! Det blir genast att smida nya planer för ett nytt veckoslut! Hoppas flickorna också var nöjda och gärna kommer på besök en ny gång för att åka kanske Metro ;)

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad