tisdag 24 februari 2015

Fixa enkel kalasvimpel

Eftersom det serverades regnbågstårta på Sagas kalas ville jag fixa lite annat också i regnbågstema. Färglada ballonger och fyra stycken pappersvimplar hängde i taket ovanför köksbordet.

Här kommer instruktionerna om du vill fixa en egen enkel kalasvimpel. Det som behövs är papper, penna, linjal, sax och symaskin. Jag använde mig av vanligt färgat A4:ans papper. 
Vik ihop pappret på mitten (så det blir dubbelt), vik sedan på mitten en gång till (så du får en rektangel ca a´10,5x15 cm om du använder A4). Mät ut mitten på rektangelns kortare sida, den sida där det inte är vikt. Dra sträck upp från mitten (som du märkt ut) upp till den andra kortsidan, ett sträck till varje hörn. Nu har det bildats en triangel. Klipp längs med sträcken, gärna lite innanför så inte sträcken lämnar kvar på vimpeln. Nu har du fyra lösa trianglar i samma storlek, gör om samma procedur tills du har önskad mängd trianglar.
Ta fram symaskinen. Dra ut lite extra tråd först så du får en passlig tråd och något att fästa vimpeln med. Sy med raksöm ca 1cm från kanten på vimpeln, lämna önskat mellanrum innan du syr fast följande vimpel. När du sytt fast sista vimpeln dra ut lite extra tråd igen innan du klipper av så att du har att fästa med i andra änden också. 
Lite svårt att förklara i text men förhoppningsvis blev det i alla fall lite förståeligt. Billigt, snabbt och enkelt kalaspynt. Vill man kan man också skriva eller printa och klistra bokstäver på vimplarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad