lördag 8 november 2014

Vinter och atopiskt exem

Så hittade vinter hit till oss också och sedan ett par dagar är marken är täckt av ett tunt lager snö. Glädjen är stor, i alla fall hos barnen och utelekarna avlöser varandra. I förskolan pulkades det flitigt igår trots att backen främst bestod av gräs och här hemma har det kämpats med en snögubbe trots att temperaturmätaren visar ett par minusgrader.

Det som däremot inte är till så stor glädje är Siris atopiska exem. De blir som vanligt värre när årstiderna och temperaturerna växlar. Händerna är nu värre än någonsin och huden spricker upp på fingerspetsarna. Exemen har till och med hittat till insidan av händerna och handflatorna den här gången. Stackarn lider givetvis och man ser att hon har ont. Vi har beställt läkartid till nästa vecka. Vi vet ju visserligen vad hon lider av och salvor av olika slag har vi testat år ut och år in, både med och utan cortison. Men kan hända att det är något nytt i matväg hon börjat reagera på och bättre att visa upp sig en gång för mycket än för litet.
Idag kom mamma hit med Ringblomssalva som vi nu skall testa i kombination med bomullsvantar. Allt i hopp om att händerna skall repa sig. 

9 kommentarer:

 1. Testa gärna att spraya MSM på hennes händer. MSM Kan nikanske köpa på eepee eller k-hallen men borde säkert finnas på Hälsokost. Läs mera om MSM på Morotslivs blogg och detta inlägg som råkar vara just eksem i händerna http://sara91.blogg.se/2014/september/msm-mot-eksem.html Hoppaa det ordnar sig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, det har jag inte hört om. Skall genast läsa på om MSM.

   Radera
 2. Har ni provat Kokosolja. De e bra åt mycket.
  Margaretha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har vi just testat. Men fröken i fråga gillade inte. Det lukatde illa och gjorde ont ;) Men vi har burken i behåll och får väl lov att testa igen.

   Radera
 3. Om hon har rämnor på fingrarna kan det vara bra att prova honung å plåster ovanpå. Kladdigt men funkar bra...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, det var också något nytt.

   Radera
 4. Min dotter kämpar med exakt samma typ av eksem o atopisk hy. Vi har gått till alla möjliga läkare, senast privat på Mehiläinen. Menn det enda man får höra är att smörja med bassalvor, undvika vatten som torkar ut huden o KORTISON i olika valörer. Är så trött på att smörja kortisonet som lindrar för stunden men icke i längden. Jag var i kontakt med Ann-Katrin Backman och fick EMS salva (innehåller bla ringblomma) och nu är hennes händer i toppskick! Bassalvor kan hon inte alls använda längre, det kliar av allt dylikt men EMS salvan fungerar. Värt ett försök och lycka till!!!

  SvaraRadera
 5. Har alltid haft eksem till och från men blev rådd att äta fiskleverolja dagligen och det har hjälpt min hud otroligt mycket.

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad