tisdag 16 oktober 2012

Det här med håret


Så här ser Saga ut i håret mest hela tiden. Det trasslar till sig som bara den och bakhuvudet är mest hela tiden fullt med tovor. Hon har helt annan kvalitet på håret än sin syster. Siris hår har nästan aldrig sett en hårborste, det faller spikrakt i alla fall och tovar aldrig ihop sig. Sagas är mycket tunnare och mjukare. Det enda de har gemensamt angående håret är väl färgen, möjligtvis också den långsamma tillväxten*

*som säkerligen är helt normal, men sedan frissaleken känns det som om deras hår har slutat växa helt och hållet.

6 kommentarer:

 1. Jamen precis samma med mina flickor - men omvänt!Den äldres hår är bedrövligt att borsta och varje dag man hämtar från dagis ser det ut som att håret inte har sett en borste på några veckor - fastän vi borstat o borstat på morgonen!What to do??! Finns det chans att en 5-årings hårkvalité förbättras??Lillasysters hår faller jämt perfekt o borstas sällan:-)....o exakt samma hårfärg har dom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovisst är det möjligt att kvaliteten ändras ännu. Det hoppas jag att det gör för Sagan vår också. För jag vågar inte ens föreställa mig hur det kommer se ut när det blir lite längre.

   Radera
 2. Min tjej på 5½år har exakt samma öde... dessutom åker tussvis med hår på engång om lillebror råkar dra. Bara för att det är så "skört" på något vis. Har försökt att undvika shampo och tvättat med balsam av bättre kvalité men har inte lyckats. Provat b-vitamins preparat, utan dessvärre tur. Längre än max axellångt blir det, sen slutar det totalt att växa... :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är rädd att det blir på samma sätt här. Hoppas det blir bättre ju äldre dom blir.

   Radera
 3. Tyvärr har båda våra barn fått detta mjuka hår som tovar sig jämt och ständigt. Tidigare var jag tvungen att klippa bort stora tovor men jämna mellanrum. Men sen upptäckte jag Natusan spraybalsam. Funkar både i torrt och vått hår. Så nuförtiden är inga tovor omöjliga. Kan varmt rekommendera.

  SvaraRadera
 4. Aj ja, tack för tipset. Det skall jag testa.

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad