måndag 27 augusti 2012

Nu är det slut på det roliga


Vi har ett litet problem, och det problemet heter Siri och hon är 4 år. Hon är en mycket bestämd flicka när det gäller kläder (bland mycket mycket annat) Och nu talat jag mycket bestämd. Hon klär sig inte i vilka kläder som helst, och det räcker inte med en omgång kläder per dag. Därav oredan i hennes rum, det finns kläder över allt, förutom i byrån där de borde vara. Rena och smutsiga kläder om vartannat. En strumpa här och en annan trosa där. Klänningar i leklådorna, strumpbyxor i nattduksbordet, byxor bakom dörren och kanske en pusselbit eller sju i strumplådan. Idag har jag åtagit mig detta projekt att försöka få ordning på hennes rum. Jag vet inte var jag skall börja och vad jag skall hitta på för att få henne hålla ordning på sina kläder. Hänglås på lådorna?

15 kommentarer:

 1. Oj det där känner jag igen. Har också en 4 snart 5åring med myckett bestämd smak. Nått annat än klänning har inte varit att tänka på på över 2år=)
  Lite bättre har det blivit. Plockar nu mera fram två outfiter som honb får välja på.Men visst händer det så gott som varje dag att det byts kläder i allafall, och tvätt korgen svämmar ständig över.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är så trött på att plocka upp och röja bland hennes kläder. För att inte tala om när man söker något skilt plagg och hittar det på något oväntat ställe och det förstås är smutsigt också. Borde absolut testa med att ge henne en egen tvättkorg dit hon får kasta sina smutsiga kläder.

   Radera
 2. Känner igen det där! Vår 2,5 åring tycker att hon kan och vet bäst när det kommer till hennes garderob. Inte. Säger jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst kan det vara skönt ibland när hon sköter sig själv, men hon skulle ju kunna lära sig hålla ordning också :D

   Radera
 3. Här har jag kommit mycket lätt undan och har inte alls någon erfarenhet. Men för att inte komma helt tomhänt kan jag väl föreslå en tvättkorg i hennes rum dit hon MÅSTE slänga de kläder hon använt, sen får du gå igenom den med lukt och hökblick och kanske vika in i byrån igen det som går och tvätta resten?? Och det hjälper kanske att inte ha så mycket kläder i omlopp, inte så brått i tvättstugan kanske? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt funderat på att införa det nu, en egen tvättkorg. Det vore ingen dum ide att stoppa undan en del av kläderna heller.

   Radera
 4. Trevligt att se att en bloggerska kan ha lite stök som vi andra:) Förstår att det är jobbigt när det pågår...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ooojaa, här har vi nog det stökigt också som alla andra :D

   Radera
 5. Nämen vilket sammantäffande, det ser ju exakt ut som Mineas rum! Hon byter ju inte kläder så ofta men drar ut en massa saker istället.Jag har gett upp hoppet men kanske det blir lite mer ordning och reda med åren:-) får man ju hoppas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vi skall hoppas på det bästa.

   Radera
 6. Det där har jag hört av många mammor. Jag visste inget om det med killar i huset. Bara att sätta fram kläder och de klädde på utan problem. Med en tös i huset nu har jag själv fått uppleva hur det är. Precis som för dig. Hon är helt hopplös. Byter kläder flera gånger per dag och vissa saker är smutsiga och vissa rena.Hon tar inte på sig vad som helst. Det ligger kläder över allt. Hur kan detta börja redan i 1 års åldern?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man kan ju undra. Tyvärr har jag hör på omvägar att jag själv har varit (är) rätt hopplös med mina egna kläder. Så jag har väl ingen annan än mig själv att skylla...äpplet faller inte långt ;)

   Radera
 7. Detta tyder på att man har något att se fram emot med en liten tjej i huset ;)

  SvaraRadera
 8. Fick nog hemma av alla "leksaker" som svällde över i pojkens rum för en tid sedan, så från den dagen har han Varenda kväll fått städa upp efter sig innan han lägger sig så hinner det inte bli så mycket rådd... Funkat rätt bra, du får testa fast med hennes kläder då ;)

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad