måndag 16 april 2012

Måndagsgott


För en (ganska lång)  tid sedan fick vi avnjuta en god Tacotårta gjort på plättar och maletkött hemma hos Cha-Cha. Den var så rysligt god och den fastnade någonstans i mitt bakhuvud. Ikväll tog jag tag i saken och försökte mig på en egen variant. Inte riktigt fullständigt lika god blev den, men nästan. 

Alla kan inte äta ost (läs mjölkprodukter över huvudtaget), där av ingen ost på halva tårtan. Tur att det inte är jag.


4 kommentarer:

 1. Hej! Ser super gott ut! Skulle va perfekt till nästa helg då vi får "fremand"!
  Kan du kanske be om receptet o lägga ut det!? Vore så kul att få bjuda på nåt nytt :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte svårt, bara att steka en hög med plättar, smeta lite tacofärs och riven ost mellan varje plätt och in med högen i ugnen en stund så hela högen blir jämnvarm. Variationsmöjligheterna är "oändliga" med vilken typ av ost, färs, krydda eller plättsmet man gillar bäst :) (men receptet är hämtat ur rutiga kokboken och heter pannkakstårta med köttfärs, där är ingen tacokrydda inblandad dock)

   Radera
  2. Tusen tack!! Blir det i helgen helt klart!

   Radera
  3. Faktiskt inget svårt och invecklat allas. Det som tog längst tid var att steka plättarna. Skulle jag ha haft majs skulle jag ha kastat det i köttfärssmeten också, men tyvärr fanns det inget i frysen. Om man inte har någon som är allergisk mot tomat skulle det vara gott att varva med lite salsasås också.
   Lycka till!

   Radera

Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad