fredag 10 januari 2014

Nyårsafton


Nyåret spenderades med favoritkusinen och hennes familj. Vi firade med god mat som Jens planerat, och jag färdigställt. Lammkotletter, lammribbs med potatis- och batatgratäng och surkål. Jag hör inte till dem som diggar lammköttet men övriga familjemedlemmar tuggar alltid i sig med god aptit och tycker det smakar toppen vad det verkar. "Barnens" köttbullar passar min smak bättre. Sedan hade kusin bakat en god Daimpaj som serverades med lemoncurdgrädde till efterrätt. Något skålande vid tolvslaget blev det däremot inte, då sov vi alla redan gott efter en kväll men högt tempo och en massa bus. Jag hörde från sängen när raketerna avfyrades och såg på ljusskenet att det var frågan om tolvslaget. Bra gick det också och ett nytt år blev det i alla fall.

2 kommentarer:

  1. Hej! Ni som har en mjölkallergiker i huset, har du något smarrigt mjölkfritt recept på något sött att dela med dig av? Vet du någon bra sida på nätet var man kan hitta inspiration på mjölkfria maträtter och bakverk? Sonen, som snart fyller ett, är mjölk(protein)allergiker så detta är helt nytt för oss nu då han mer och mer har börjat äta vår mat. Känns smått jobbigt faktiskt. Vet du om mat på havremjölk blir ätbart, typ makaronilåda? Hälsn. Malin från Jeppis :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej på dig! Vad tråkigt med en mjölkallergiker i huset. Men jag kan glädja dig med att man vänjer sig och inte ser det som ett problem efter en tid. Jag använder mig av både av sojamjölk och grädde, likaså havredryck och havre matlagningsgrädde. Det finns ganska stort utbud av mjölkfria produkter nu i affärerna så jag tycker det finns mycket att välja mellan. Även vaniljvisp och visgrädde hittar man ju. Visst inte smakar det ju vanlig grädde, men det fungerar. Jag googlar alltid mjölkfria recept och tycket det finns hur mycket som helst. Annars är det nog ok att använda sig av vanliga recept med bara byta ut mjölkprodukterna mot något ersättande. Mjölkfri.com är en sida med massor av recept, tips och information. Kolla in den om du redan inte gjort. Lycka till och förhoppningsvis kanske allergierna växer bort med åren för er son! Jens har fått det i vuxen ålder och tyvärr tror jag det är här för att stanna i huset.

      Radera

Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad