söndag 1 november 2015

Tågresa

Söndagarna har blivit lite som en utfärdsdag för oss. I och med att det oftast är den enda lediga dagen vi har tillsammans tycker vi att det är både roligare och viktigare att göra något tillsammans hela familjen än att springa på här hemma med de vanliga sysslorna. 
Idag blev det lite annorlunda utfärd och en väldigt spännande sådan, i alla fall för en del av oss. För oss som bor på ute "landet" långt i från alla tågförbindelser är det verkligen ingen självklarhet att man har åkt tåg. Vi är vana att ta bilen vart vi än skall ta oss eftersom vi har ca en timmes bilfärd åt alla håll till närmsta tågstation. Vasa, Seinäjoki eller Björneborg. Varken Siri eller Saga har åkt tåg tidigare så idag blev det premiäråket, från Seinäjoki till Vasa. En timmes färd, passligt långt för att hinna äta både mellanmål och godis samt prova tågresan. Jens och Signar fick åka bil och plockade upp oss i Vasa vid ankomst. Flickorna konstaterade att det var riktigt roligt att åka tåg och nu planerar vi redan in nästa resa, ner till moster och Bene i Helsingfors. Är ni redo att ta mot oss? När får vi komma?


2 kommentarer:

  1. Ååhja, vi är alltid redo! Ni är så välkomna så! Samtidigt kan vi passa på att åka lite spårvagn också, och varför inte lite Metro också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, vi har många färdmedel kvar på listan ;)

      Radera

Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad