torsdag 23 oktober 2014

Den ständigt återkommande matfrågan

Jag är säkerligen inte ensam om att tycka att det här småbarnslivet (och livet i allmänhet för den delen) till stor del består av mat. Mat i olika former, det skall var frukost och mellanmål, lunch och mellanmål, middag och kvällsmål, mellanmål med till dagklubben och frukt med till förskolan. Ett rullande schema som aldrig tar slut. Nemas problemas om kylskåpet skulle fylla sig själv, men det är någon som måste köpa och bära hem varorna från affären också. Visst kan väl det i sin tur gå bra om någon skulle planera och fundera ut vad som skall handlas för att koka och servera en ständigt hungrig familj.

Att man sedan blir så påverkad av omvärlden gör ju inte direkt saken lättare heller. Köp ekologiskt, koka din egen babymat, köp inhemskt, odla egna grönsaker, plocka bär, ät hälsosamt, lev sunt, och så vidare i all oändlighet. Ibland kan man väl bli riktigt hysterisk om man skall tänka på allt. I och med att jag är hemma med barnen har jag nu lite mera tid åt saker och ting. Som att planera, baka, odla egna grönsaker, fylla frysen med bär och sylt, koka egen mat (snart börjar det här babymatskokandet igen) på ett helt annat sätt en vad man kanske har möjlighet till i en familj med heltidsjobbande föräldrar. Det viktigaste är ändå att var och en gör det passar bäst och det man själv anser är bäst för SIN familj. Det man har möjlighet och tid till och framför allt det man tycker är roligt. 
I tisdags hade familjestugan besök av Caroline från Marthaförbundet. Hon tipsade oss om olika matalternativ och vi tillredde tillsammans lite olika mellanmål. En trevlig förmiddag och det är alltid bra med lite nytänkande, inspiration och tips. Vi fick två recepthäften med oss hem som Marthaförbundet givit ut.

Mellanmålshäftet som är överst i bild var riktigt bra. En massa enkla recept med fina och inspirerande bilder, som duktiga Karin Lindroos tagit. Häftet finns att ladda ner som PDF och det hittar ni på Ung Marthas hemsida.Marthaförbundets egen hemsida finns också en massa recept, tips och inspiration. 
Detta var dagens tips från mig till er varsågoda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad