måndag 30 november 2009

Hipp Hipp Hurraaa


Grattis på födelsedagen igen Moster!
Hoppas du haft en fin dag och blivit ordentligt firad önskar Siri med föräldrar!

Mums FiliBabba

Pannkaka med vispgrädde och äppelmos det gillar vi alla i detta hus.


-Siili maka, Siili hava

söndag 29 november 2009

Bä bä Limma Lamm

Siris repertoar växer för varje dag. Inte så konstigt med tanke på hur mycket hon övar. Hennes mun går konstant, från att hon slår upp ögenen tills de slocknar igen. Varje ledig stund jag har hemma så kommer hon traskandes med någon av sina sångböcker. Jag är heller inte dålig på att sjunga för henne och likadant tror jag det är på dagis. Så det är väl inte konstigt hon går runt och gnolar varje vaken timme. Så här låter det oftast hemma hos oss:
-apa, apa...ummppa, ummppa...
-bä, bä, limma lamm....ull.
-lille katt, lille katt, lille ööta kooa...
-linka linka äärna dää..
-ella må tollen, svanseen.


Vår älskade lilla sångfågel

Vi behövde inte sitta allena

Fadern slet sig från bygget och avslutade i rimlig tid. Jag kokade tomtegröt i hopp om att finna den rätta lillajulstämningen. Runt halv 7 smällde det i vår dörr och tre paket flög in till Siri. Hon fick ett verktygsbälte, pepparkaksformar, en kavel och tyggrisar att hänga i granen. Bäst var sågen och hammaren. Sen somnade jag bredvid Siri när ja skulle lägga henne till natten, det var den lillajulen.

Bråttom, bråttom att öppna paketen

lördag 28 november 2009

Lillajul i almanackan


Trots julpynt på jobbet, julstjärnor och ljusstakar i fönstren här hemma och gårdagens försök hittar jag inte den rätta julstämningen. Den är borta, puts väck. Kan det inte komma lite lite snö så att marken skulle bli lite ljusare?
Siri tyckte det var kul att bråka med mig i onsdags och det upprepades idag. Men idag var det jag som gick som vinnare ur leken, 1 timme senare. Nu skall här städas upp lite och ytterligare lite julljus hängas fram. Det ser ut som om vi kommer att få fira kvällen för oss själva. Det är nämligen full fräs på bygget idag. Det blir för Siri och mig att göra det bästa av situationen och sätta oss och vänta att det smäller i dörren.

fredag 27 november 2009

Vi har tjuvstartat lite

Vi kunde inte hålla oss längre. Ikväll gick jag ut i förrådet och sökte fram min gamla avlagda minijulgran. Den fick nu gå i arv till Siri och bli en ny tradition. Projekt klä lillajulgranden!

Siri blev stolt som en tupp över julgranen i lekhörnan.
Idag var juklbocken på besök på dagis och delade ut en liten klapp. Ikväll ramlade även två lillajulklappar in i av typen chokladkalender och skaka-mig-så-snöar-det-kula. Får se om någon tomte kommer på besök imorgon nu när det redan kommit så många klappar.
Nu Idol+glögg+pepparkaka+att sambon är vaken, det ni!

torsdag 26 november 2009

Hur tråkigt väder får det egentligen vara?



Känns som om man går runt och halvsover om dagarna. Man vaknar inte riktigt till pga att det är så himla grått och trist. Snälla ge oss lite sol!
Ikväll har jag och pappa haft storstädning på bygget. Allt bråte har vi kört iväg med och sopat och putsat i varenda vrå. Nu är det riktigt rent och fint där igen, men jag undrar hur länge.

onsdag 25 november 2009

Sömnlöst

Idag prövades verkligen mina nerver till max. Efter avslutad skogsvandring var det dags för lunch och middagsvila. Jag tänkte passa på att vila lite jag med, hur tror ni det gick?
Varken jag eller Siri sov, 1 1/2 timme låg vi i sängen, hon sjöng, hon bäddade, hon bytte blöja på kaninen, hon möblerade om, hon byggde koja, ja hon gjorde precis ALLT utom att sova. Jag min envisa åsna tänkte inte ge upp, men efter 90 minuter fick jag se mig besegrad. Det blev ingen vila idag (förutom 20 minuter i bilen) och riktigt bra blev vår dag i alla fall. Det blir inte alltid som man tänkt sig (åter igen en gång)!

Skogsmulle

Vi tog en tur till skogen med morfar idag. Dels för att få hem lite pynt till trappan och dels för att samla mossa och ris till den traditionella julkorgstillverkningen kvällen innan julafton. Som bonus på det hela fick vi ju umgås med morfar och få lite frisk luft. Det var lugnt och stilla i skogen, riktigt behagligt för att vara 25 november.


Siri och morfar hjälps åt att klippa lite tallkvistar

måndag 23 november 2009

Ser jag så gammal ut?

Måttligt mör i kroppen och knoppen efter en lång arbetsdag.
Oftast tittar mina ny kunder frågande när jag berättar att jag jobbat som frisör i 7år tidagare och nu varit mammaledig 1,5år. De tror oftast att jag är yngre än vad jag är. Ända tills idag,
En tant i 70 års åldern: Jo, jag har en dotter också. Kanske du känner henne. Hon är ungefär i din ålder, eller har du fyllt 40 ännu???
I samma stund försvann mitt självförtroende!

söndag 22 november 2009

En liten titt på bygget



Detta är på övervåningen, den delen som kommer vara öppen ner till vardagsrummet.Till höger har ni vårt sovrum och till vänster Siris rum.


På andra sidan är en liten TV hörna samt dörren ut på balkongen. Till höger ett arbetsrum/pysselrum (till att börja med iaf, förhoppningsvis blir det väl ett framtida barnrum) och till vänster ett litet wc. Trappan kommer att komma upp i mitten av övervåningen.

Detta var igår eftermiddag. Nu är det färdig skivat på övervåningen, hurra. Bara en våning till då!

Julöppning i byn


Siri fick vara ute och lufta sig lite, träffa lite folk för ovanlighetens skull. Det är inte många kottar hon träffat den senaste veckan. Hon fick även träffa jultomten, första gången någonsin. Lite skeptisk och halvrädd, men tackade snällt för godiset hon fick. "Tompe" stannade i hennes minne och gång på gång har hon pratat om honom ikväll. Roligaste med stadsrundan var "minidjurparken", där fanns bla kaninen, hönor, getter och en kalkon. Jag fick med mig en fin dörrkrans hem, mer än så behövdes inte för att jag skulle vara nöjd med turen.

Sönag

Gud hör bön sägs det, och idag tror jag verkligen på det. Jag bad om detta väder igår i min tysthet, så att vi skall bli lite piggare och gladare. Solen skiner, ungen sover och jag har tvättat och städat bilen. Jag väntar att hon skall vakna så vi får bege oss mot centrum och julöppningen.

lördag 21 november 2009

Idag var det dags

Nu är det ju så att Siri har inte så långt till frisören och inte heller så långt hår att klippa. Men frisörmamman tyckte det behövde jämnas upp lite så att dottern föregår med gott exempel. Siri gillade tydligen tillfixningen, för det blev att klippa en gång till efter en stund.

Siris första besök hos frisören, hemma i hallen

fredag 20 november 2009

Lätt till tårar

Jag har skrivit om det förr, jag skriver det igen. Vad har hänt med mig, stålkvinnan? Sitta och lipa framför Idol?

Tiden går snabbt när man har roligt


Siri "kan själv" 1 år 8 månader

onsdag 18 november 2009

Frisk luft

Efter en hel dag inomhus skulle det bli en befrielse att gå ut på en liten kvällslänk själv. Sambon kommenderade mig via bygget för att städa lite efter dem. Jag plockade och sopade en timme och nu är huset som nytt. Tyvärr fick jag inte den friska luften jag hade tänkt mig. Nu sitter jag i soffan och hostar byggdamm.

På byggfronten har det hänt grejjer nu kan jag lova. De har varit riktigt flitiga hela veckan. Övervåningen har nu ett golv (gipsskivor), mellanväggar, isolering, ström och skivor på en del av väggarna. Det tar sig igen.

Gott på en onsdag



Lite måste vi lyxa till det för att inte förgås här hemma. Efter avklarat läkarbesök och konstaterat nedgående av febern och crp firar vi med glass i soffan. Men det blir nog inget dagis mera denna vecka. Fadern stannar hemma imorgon och fredagen får jag lov och ta ledigt.

Pyjamasdag

Läget är under kontroll. Men vi är extremt uttråkade. Vi sitter i lekhörnan och vänt upp och ner på varenda pryl i hopp om att finna nya intressanta leksaker. Men inte det heller. På eftermiddagen skall vi bege oss till hvc för nya crp värden. Det är det enda som finns i vår kalender idag.

Siri provligger docksängen. Av minen att döma börjar även hon vara extremt trött på att vara hemma och framför allt inohus.

tisdag 17 november 2009

Fortfarande jobbigt

Igen större fara med barnet, men febern vill inte ge med sig. Imorgon har vi ledig dag i vanlig ordning. Den kommer dock att spenderas inomhus i hopp om snabb tillfriskning.

måndag 16 november 2009

Jobbigt

Siri är riktigt jobbig nu just, speciellt nattetid. Hon sover OTROLIGT dåligt. Vaknar med jämna mellanrum och sitter och gråter i sängen. Helst skall någon sova med henne hela natten, vilket oftast också händer. Eftersom det är "lättast" känns det som.
Febern verkar inte ge med sig heller, fortfarande runt 38  sedan i torsdags. Idag har hon varit hemma med farmor och imorgon har fadern tagit ledigt från jobbet.Vi skall starta dagen med ett besök till sjukhuset och visa upp henne. Vi hoppas att det bara är lite envisa sviter efter vaccineringen så det inte är den omtalade influensan som flyttat in hos oss. Det vill vi verkligen inte.

söndag 15 november 2009

Söndag

Det är grått, det är mörkt, det är otroligt trist ute idag. Vi känner oss ungefär likadana som vädret. Vi skall försöka liva upp oss lite och åka med nybakade munkar* och kaffe till bygget. De blir säkert glada om inget annat.
*Kotiuunin mustikkatassu-munkki, klara på 3 minuter!

lördag 14 november 2009

Lördag

Fadern har övergett oss för bygget. Byggaren är på plats igen och det kommer vara full fräs på bygget hela helgen. Desto tråkigare för oss, som sitter alena inomhus. Siri har fortfarnde lite stegring och är aningen snorig så för säkerhetsskull stannar vi inomhus hela dagen.

Just nu håller vi på och städar lite köksskåp. Siri är överlycklig, hon har hittat alla tuttflaskor och nya oanvända tuttar. Tuttar har aldrig använts i detta hus, vi har inte lyckats finna den som passat rätt i munnen på henne. Men nu tycks alla passa bra i munnen. Hon sitter och suttar på en efter en annan. Bästa att städa bort dem snabbt innan hon får för sig att börja använda dem vid 20månaders ålder.

fredag 13 november 2009

Vinst


Titta vilken fin tavla jag har vunnit hos Kajsas Konst. Duktiga Kajsa har tillverkad den själv av keramik. Nu hänger den vackert på en spik i hallen (den kommer nog att få flytta in på en lämplig plats i huset sen ;) ) Tusen tack igen för den fina vinsten. Är ni sugna på en likadan tavla eller andra fina skapelser av Kajsa, titta in på hennes sida och kontakta henne.

Biverkningar

Natten blev inte den bästa och inte blev det något dagis idag heller. Det hjälpte inte att be till gudarna. Hon har vaknat med jämna mellanrum inatt, gråtit och klagat lite. Har säkert haft värk i benet där de pickat. Imorse hade hon lite feber (38,3) och var allmänt sur. Efter en panadol lite frukost var humöret genast mycket bättre. Men det fick bli en ledig dag hemma i sällskap av farmor, sedan mormor & Michael och tillsist Carina. (Ombyte förnöjer heter det väl) Tack för hjälpen idag, utan er vore livet mycket mer komplicerat!

I övrigt har formen varit i skick. Vi busar och leker i vanlig ordning

torsdag 12 november 2009

Nu var det klart

Vi gjorde som de flesta andra, vi vaccinerade Siri. Om det var ett bra val kan jag inte säga, det återstår att se. Det började inte så bra med en massa gråt pch låt. Men efter en Panadol och lite mat i magen är fröken så gott som sig själv igen. Vi hoppas och ber till gudarna att vi får sova gott inatt och gå till dagis i vanlig ordning!

onsdag 11 november 2009

Vaccination

Det var ju det här med svininfluensan nu då. Som man tjatar och tjatar och skrämmer upp och gör folk villrådiga. Skall man vaccinera sin små eller vad skall man? Hur tänker ni övriga småbarnsföräldrar göra? Spruta eller inte?

Bråda tider

Jag håller på att bli riktigt galen, på sant. Alla dessa val hit och dit, offerter och prisförfrågningar, material och färgnyanser. Åhhh...det tar aldrig slut. Jag borde väl inte klaga egentligen. Jag får ju mitt alldeles egna hem, precis som jag vill ha det. Men det var bara den lilla biten, HUR VILL JAG HA DET?
Hela vår lediga dag har gått åt att köra runt på en massa ställen och kolla utbud och priser, igen. Samt ikväll har vi varit på besök hos en kökstillverkare. Lite klokare börjar vi bli på den fronten, men ingenting är klart ännu.
Kan vi inte spola tiden lite tycker ni? Vi skippar ett par månader och vipps har vi ett nytt fint hem att flytta in i.

måndag 9 november 2009

På återseende

Vi fick fira farsdag igårkväll med morfar, Moster & Bene. God mat och dryck stod på schemat och en massa bus. Siri älskar att ha besök och går på högvarv när hon har någon "ny" att busa med. Synd att Moster & Bene bor så långt borta, vi träffas inte allt för ofta. Inatt beger de sig hemmåt igen mot huvudstaden. Kör försiktigt och kom snart igen hälsar Siri!

Siri hjälper morfar att öppna sina farsdagspresenter

Mera bebisar

Idag har ytterligare ett litet liv kommit till världen. En liten tjej fick A & D på eftermiddagen.
Vi grattar och hurrar och hoppas vi får träffa lilla Malva snart!

söndag 8 november 2009

Vi hade rätt


Det har enda sedan dag 1 varit klar att vår dotter skulle heta Siri. Vi var båda ense och den dagen hon föddes kallades hon Siri från första stund. Det enda negativa vi kom att tänka på angående namnvalet var svårigheten för ett barn att säga sitt eget namn. Och det blev som vi befarade...Siili...
Hon har de senaste dagarna lärt sig sitt namn, och pratar nu om Siili hela tiden. Ganska charmigt men jag hoppas hon lär sig säg R i tidig ålder och slipper kalla sig själv igelkott :D

Farsdag

Superstort GRATTIS till alla PAPPOR idag!


Alldeles färsk skrutt och nybliven pappa 20.3.2008

lördag 7 november 2009

Busungar


Denna charmerande tjej har varit på besök hos oss ikväll, samt hennes föräldrar förstås. Det har varit full rulle i ett par timmar. Siri slockande starx efter 20.00 trött och slut efter allt bus.
Jag ligger på soffan framför Körslaget och rullar fingrarna i mitt mjuka fina nyfärgade och nyklippta hår. Magen är mätt och jag njuter av livet.

Hmmm


Här med har vi vant oss vid det vita på marken. Vi har idag hunnit ha fram både pulkan och snöspadar. Det går nu också att gå för egen maskin. Tyvärr verkar det inte bli så långvarit med snötäcket, det regnar!

Uppstädning

Vi städar och fejjar i vanlig ordning. Känns som om det enda jag gör all ledig tid är att städa, tvätta och koka mat. Skall även städas upp i kalufsen idag, verkligen på tiden. Råttgrå utväxt är ingen vacker syn, speciellt inte på en frisör som skall föregå med gott exempel.
Ikväll väntar vi främmande, äntligen skall vi få träffa fröken Linn och hennes föräldrar. Det börjar bli en tid sedan sist. Fröken har säkert växt till sig och blivit duktig på alla sätt och vis.
Full fräs med två små troll på Västerviksvägen ikväll!

fredag 6 november 2009

Fredag

Vi har inlett helgen och farsdags firandet. Pappan fick sin present redan för ett par dagar sedan. Ett par nya arbetsskor, som han verkligen var i stort behov av. Ikväll kalasade vi på färska "kringlor" och "grisar" efter maten. Gissa vem som passade på att vräka i sig så snabbt som möjligt!?!

-Sluuut...meela bulla!

torsdag 5 november 2009

Se det snöar

Tala om att man blev förvånad imorse när man vaknade och marken var vit. Vinters första snö har fallit. Siri och jag stod i fönstret och begrundade och pratade ivrigt om snön. När vi sen var färdiga att bege oss till dagis, skulle vi ut och traska lite i snön (var tanken från min sida iaf). Det ville dock inte busungen, hon stod förstelnad på trappan och rörde sig inte ur fläcken. Uppa, uppa, UPPAAA...upp i famnen och iväg till bilen. Hon ville inte ens röra marken. Trodde antagligen det var något hemskt och farligt med snön. Stackars liten, minnen från förra vintern tycks vara borta. Då såg det ut såhär

tisdag 3 november 2009

Tisdag

Den lediga dagen för veckan är förbrukad, nu väntar 3 dagars jobb.
Vi har idag förenat en massa nytta med nöje. Hunnit med en massa besök och ärenden. Som fin avslutning på dagen besökte vi Isac och hans mor i Tjöck. Nu fick vi äntligen se deras fin borg på backen.
Försökte mig på att få dessa söta underverk på samma bild, men det var inte det lättaste.


måndag 2 november 2009

Energiknippe

Siri är inne i en VÄÄÄLDIGT livlig period nu just. Hon flyger och far, springer och hoppar.. Hon hålls inte stilla mer än 2 sekunder åt gången. Pratar och pratar, sjunger och sjunger non-stop. Fast det är lite jobbigt och man blir sådär lagom svettig ibland är det nog OTROLIGT ROLIGT i alla fall. Jag vet inte hur många gånger vi skrattat åt henne och hennes påhitt ikväll. Hon har även börjat säga två- och treordsmeningar nu. Hon överraskar flera gånger per dag nu med nya ord och uttryck. Vår älskade lilla Skrutt!

söndag 1 november 2009

Bygget


Så här ser det ut just nu i elcentralen. Tror ni att det lyser där det ska? Jag är aningen skeptisk när jag ser på "spindelnätet". Men våra elkillar är mycket duktiga, det vet säkert mycket väl vad de håller på med.

 Balkongen är färdig. Riktigt fint blev det om jag får säga det själv.

Söndag

Fadern i huset städar och donar på bygget, minstingen sover och jag borde städa. Huset ser värre ut än Jerusalems förstörelse. Leksaker ÖVERALLT och lika så kläder. Borde ta tag i det nu på en gång så jag har det ur världen. Kan bli en riktigt gemytlig söndagkväll sen.