På guddotterns kalas för någon vecka sedan bjöds vi på en riktigt god paj. En somrig och fräsch pannacotta paj. Jag googlade lite och hittade ett recept jag testade i helgen. Det var många provsmakare på villan igår och receptet får 5 solar av 5 möjliga. Helt klart en paj jag kommer baka fler gånger.
16 st Digestive kex
100 g smör
(om man inte trycker upp kexblandningen på kanten som jag gjort, utan bara lägger i botten på en form med löstagbara kanter räcker det med 12 kex och 75g smör)
3st gelatinblad
3dl grädde
1dl socker
250 g hallon
200 g philadelphia ost
- Blanda kexen och smör i en matberedare. Tryck ut kexblandningen i en pajform, eller en form med löstagbar botten. Låt stå i kylen under tiden.
- Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
- Häll grädde och socker i en kastrull och sjud på svag värme tills sockret har smält.
- Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i grädden.
-Mixa hallonen och osten till en slät puré. Häll ner purén i grädden och vispa till en slät creme. Häll sedan ner i pajformen
-Låt pajen stå i kylen minst 3 timmar. Garnera med färska jordgubbar.
oj guuud..... började ju nästan dregla här nu haha! ser jättegott ut!
SvaraRaderaser jätte god ut
SvaraRaderaMums, låter jättegott! Fin blogg annars!
SvaraRadera