Marängbotten:
3 äggvitor
2 dl socker
3 dl rice krispies
Chokladkräm:
3 äggulor
3/4 dl socker
3/4 dl vispgrädde
50 g smör
100 g mörk blockchoklad
Fyllning:
3 dl vispgrädde
Garnering:
50 g mörk blockchoklad
1. Sätt ugnen på 150 g. Klä en långpanna, ca 30x40cm med bakpapper.
2. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt socker, lite i taget tills marängsmeten är klar. Vänd sist ner flingorna.
3. Bre ut smeten jämnt i en långpanna. Ställ in formen i ugnen och grädda ca 1 timme. Låt den gärna stå kvar i den avstängda ugnen att eftertorka med luckan på glänt.
4. Mät upp äggulor, socker och vispgrädde i en kastrull. Sjud upp blandningen under omrörning tills den tjocknar. Ta då genast kastrullen från värmen och tillsätt matfett i små klickar. Rör om tills fettet smält och lägg därefter i chokladen i småbitar. Rör om tills chokladen smälter och låt svalna.
5. Dela marängbotten i två delar. Bre ut chokladkräm på en av bottnarna. Vispa grädden och bre den ovanpå. Lägg den andra botten ovanpå.
6. Smält blockcokladen i vattenbad och ringla den över tårtan.
+jag vispade lite extra vispgrädde och bredde ett lager ovanpå + färska jordgubbar i halvor.
+lägger man mörk blockchoklad blir tårtan rätt kraftig. Jag använde vanlig mjölkchokald denna gång och det gick mycket bra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en liten hälsning så blir jag glad