Limpor i ugnen & favorit i repris, Lussebullar
Super enkla och goda hälsosemlor
1 liter ljummet vatten
50 g jäst
1 dl sirap
2 dl olja
1 dl linfrö
1 dl vetekli
6 dl havrekli
10 dl vetemjöl
1 liter ljummet vatten
50 g jäst
1 dl sirap
2 dl olja
1 dl linfrö
1 dl vetekli
6 dl havrekli
10 dl vetemjöl
Smula jästen och häll över vattnet. Rör ner resten av ingredienserna förutom vetemjölet. Låt stå och svälla ca 15 min. Knåda sesan in vetemjölet. Baka ut till semlor. Låt jäsa på plåten en stund innan gräddning. Pensla på lite sirapsvatten. Grädda ca 15 min i 225 grader
oj täijde semlor verka ju it va så svår ti lag...kanske ja sku måst prov åp hede å;)
SvaraRaderaVilken husmor du är... :O) och vad mysigt att baka lussebullar nu... ;O) Kunde fylla vår frys också... God fortsättning!
SvaraRaderaja ska prov bak hälsosemlor å sen bara T kommer hem ur jobbe å ja har mera tid att stå i köke :) åså limpor ska ja bak å, bara ja får na bra recept :)
SvaraRadera